Robomow – bakgrund & historia

Alla automatiska Robomow® produkter har utvecklats och tillverkats av Friendly Robotics. Detta privata bolag etablerades 1995 av Udi Peless och Shai Abramson som fortfarande leder verksamheten. Friendly Robotics specialiserar sig på att skapa och industrialisera robotstyrda hushållsapparater för att göra vardagssysslor snabba och enkla.

Sedan dess grundande har Friendly Robotics koncentrerat sig exklusivt på robotgräsklippare, av vilka den mest välkända är Robomow®, robotgräsklipparen som erbjuder kostnadseffektiva lösningar för gräsklippning för nästan vilken villaträdgård som helst.

Genom att man exklusivt fokuserar på Robomow® gör detta Friendly Robotics till den tillverkare av robotgräsklippare i världen som har mest erfarenhet. Robomow® tekniken är den mest avancerade på gräsklipparmarknaden och erbjuder åtskilliga unika fördelar som man inte hittar bland konkurrenternas produkter. Robomow® har funktioner som bioklipp, kantklippning, manuell gräsklippning och klippning utanför hjulen. Robomow® tillbringar också mycket mindre tid på gräsmattan i jämförelse med andra robotgräsklippare. Robomows unika teknik och fördelar skyddas genom många patent som har registrerats av bolaget under årens lopp. 

Robomow® kan erbjuda ett utbud av olika automatiska gräsklipparmodeller och våra robotgräsklippare är distribuerade över hela världen, inklusive Europa, Kanada, Sydafrika, Australien och USA.

Med 20 års erfarenhet och exklusiv hängivenhet för design och produktion av robotgräsklippare är Robomow® det ledande varumärket i sin kategori. Våra banbrytande produkter täcker ett bredare utbud av gräsmattor än någonsin tidigare, från 50 kvadratmeter upp till 3000 kvadratmeter.

“Hushållsrobotar, i en mängd olika tillämpningar, står för dörren och kommer snart att vara lika vanliga som mikrovågsugnen i alla hem.” (Citat Udi Peless, CEO Robomow®)

“Att arbeta nära och lyssna på våra kunder är en kritisk faktor i fortsatt leverans av högkvalitativa produkter konstruerade för att överträffa förväntningarna.” (Citat Dedy Gur, Kundrelationer Robomow®)